Zoeken

Title Image

“MUSICALS! Because who doesn’t WANT A WORLD where everyone bursts INTO SONG & DANCE”

Palmyra Westerling

Penningmeester

Verjaardag: 14 oktober
E-mail: palmyra@theatergroeppurple.nl

Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik opgegroeid met opera. Zodra mijn vader en opa bij elkaar kwamen, werd er uit volle borst gezongen met enorme passie! Mijn vader kreeg een opera studiebeurs op zijn 42ste, maar zijn militaire verleden vormde helaas teveel obstakels. Toch is hij altijd blijven zingen en gaf hij mij ook zeer gedreven zangles. Zingen werd ook mijn levensadem!

Van playbackshows in de speeltuinvereniging Oud-West in A’dam, tot mijn eerste live optreden van Shirley Bassey op het Sweelinck College. Ook volgde vele Sweelinck Songfestivals in Krasnapolsky en Marcanti Plaza. Musical moest het worden, maar in die tijd had je niet de opleidingen van nu. Het werd Internationaal Management, maar ik ben altijd blijven zingen & dansen.

Bij Theatergroep Purple deed ik auditie in 2003 en mijn eerste grote rol was Carmen in de Musical Fame. Vele mooie rollen/producties volgde met all-time favorites: de rol van Rita (Wilma) in de musical Petticoat (2014) en de rol van Conchita Alvarez in de musical Copacabana (2016). Als Conchita heb ik ook het nummer ‘Havana Caramba’ mogen vertolken op het Amateur Musical Awards Gala in het Nieuwe de la Mar theater. Geweldig! In 2019, de start van het avontuur Glamourvrouwen geschreven door Martin Stritzko, een super rol, de Russische Svetlana.

En toen Corona Daar ik sinds 2016 ook in het bestuur van Theatergroep Purple zit, het lastige besluit de productie te stoppen. Gelukkig heb ik Svetlana toch ten tonele kunnen brengen voor eigen cast. Een schattig klein/sfeervol podium in een intieme setting. Grote podia als in theater de Purmaryn zijn geweldig, maar ook dit optreden, in een kleinere setting, gaf enorme voldoening.

Het gaat erom dat je dingen doet in het leven die je hart laat zingen en dat je daar ook andere mensen gelukkig mee maakt! 

Producties

Contact

Heb je een vraag of opmerking voor Palmyra? Je kunt hier een bericht sturen.

Contactformulier