Zoeken

The Game

‘THE GAME!’ is een bewerking van de musical ‘Chess’ met bekende nummers als ‘One night in Bangkok’ en het gevoelige ‘I Know him so well’ van ABBA.

Het verhaal gaat over een politieke strijd tussen twee grootmachten en een onmogelijke liefde. De Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse schaker Freddie en de mooie Amerikaanse Secundante Florence leveren een spannende, soms humoristische strijd op. De Russische secundant Molokov speelt daarbij een spel om de eer van Rusland hoog te houden. Anatoly wil ook winnen, maar is ook zwaar verliefd op Florence, wat een interne tweestrijd oplevert. Ook de Amerikanen hebben hun eigen agenda waarbij uiteraard geld een belangrijke rol speelt. Zal Anatoly de strijd kunnen winnen en tegelijkertijd Florence voor zich kunnen winnen of zal deze dubbel strijd onmogelijk blijken? Hoe eindigt dit voor Florence en kan zij deze strijd aan? En Freddie, heeft hij in de gaten wat er om hem heen gebeurt of moet alles wijken voor zijn eigen belang? En hoe zit dat met de scheidsrechter? Is hij wel een gewone scheidsrechter?

 

THE GAME! is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het VSB fonds en het fonds Cultuurparticipatie (voorheen Nederlands Fonds voor Podiumkunsten)

Script & Regie:

Simône le Roy

Dirigent:

Thom ten Harkel

Choreografie:

Judith Munter

Arrangementen:

Jan Doedens

Vormgeving:

Tiedo Wilschut

Speeldata:

4, 5, 6, 7 juni 2009

Locatie:

Theater de Purmaryn

Periode:
Genre: