Zoeken

SISTERs in ACTion

SISTERs in ACTion is een bewerking van de feel good film Sister Act.

Het werd een voorstelling met swingende muziek en dans, groots gebracht in theater De Purmaryn. In totaal hebben ruim 1.500 mensen van deze echte familiemusical genoten.

Het verhaal

Deloris Van Cartier een nachtclubzangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend Shank die een gangsterleider blijkt te zijn. Ze stapt met haar verhaal naar de politie. Omdat Shank haar nu zeker uit de weg zal willen ruimen, besluit de politie Deloris voor haar eigen veiligheid tot de hoorzitting onder te laten duiken in een klooster.

Deloris wordt in het klooster opgenomen als een non genaamd Zuster Mary Clarence. Alleen de hoofdzuster weet dat ze geen echte non is. Ze voelt zich niet echt thuis in het rustige en saaie klooster, maar ze maakt al snel vrienden. Nadat ze met 4 andere zusters wegsluipt om naar een bar te gaan wordt ze door de hoofdzuster als straf in het koor gezet. Omdat ze niet anders kan, besluit ze de boel in het klooster maar eens op te fleuren en haar zangtalent te gebruiken om de nonnen (die bijzonder vals zingen) te leren zingen en daarmee meteen de kerk bij het klooster weer wat uitnodigender te maken voor het publiek.

De volgende mis wordt iedereen verrast door een swingend groepje zusters. Ondertussen komt Shank erachter waar Deloris zich schuil houdt hoe zal dat aflopen?

 

SISTERs in ACTion werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van:

Script & Regie:

Stella de Haas

Dirigent:

Robert Kops

Choreografie:

Mandy Wognum

Speeldata:

31 mei, 1, 2, 3 juni 2012

Locatie:

Theater de Purmaryn

Periode: