Zoeken

Bad Girls

Bad Girls is een rauwe maar ook ontroerende en grappige voorstelling die zich afspeelt in een vrouwengevangenis.

De musical vertelt het verhaal van de idealistische nieuwe leidinggevende Helen Stewart en haar worsteling met de gevestigde oude garde, hoofdbewaarder Jim Fenner en zijn sidekick Sylvia Hollamby.

It’s a hard knock life

De situatie van Helen wordt nog gecompliceerder wanneer zij verliefd wordt op de charismatische gevangene Nikki Wade. De tragische dood van Rachel Hicks, waarbij Jim Fenner betrokken is, leidt tot een fel protest van de vrouwelijke gevangenen waarin de twee geliefden Helen en Nikki haaks tegenover elkaar komen te staan.

Motieven

Onder deze gevangenen bevinden zich onder andere ook Shell Dockley, Denny Blood, Crystal Gordon, Noreen Biggs, de twee Julies en Yvonne Atkins. Ieder van hen zit een straf uit om de meest uiteenlopende delicten en drukt daarmee haar eigen stempel op de verhaallijn. Wanneer het duidelijk wordt dat Fenner aast op de baan van Helen, bundelen alle vrouwen hun krachten om voor eens en voor altijd af te zijn van Jim Fenner.

 

Bad Girls werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van het VSB fonds.

Regie:

Debby Dubbeld

Muzikale leiding:

Edwin Paarlberg

Choreografie:

Mandy Wognum

Vocal coaching:

Lisa Hebing

Speeldata:

8, 9, 10 juni 2018

Locatie:

Theater de Purmaryn

Credits:

Muziek en liedteksten van Kath Gotts, Naar een verhaal van Maureen Chadwick & Ann Mc Manus, Nederlandse vertaling van Hans Sleurink

Periode:
Genre: