Zoeken

over ons

Wij zijn Theatergroep Purple , theatermakers met passie!

Purple Musicals

Theatergroep Purple brengt amateur musicals/muzikaal theater voor en door inwoners van Purmerend en omstreken.

Wij willen inwoners voor Purmerend met passie voor zang, dans en spel letterlijk en figuurlijk een podium bieden. Wij willen door ultieme samenwerking mooie voorstellingen maken waar zowel de spelers als de toeschouwers oprecht van genieten.

En voor iedereen die deelneemt aan het maken van muzikaal theater moet de reis (zowel creatie als repetities) net zo een boeiende ervaring zijn als de bestemming (de eindvoorstelling).

Kernwaarden

Belangrijke kernwaarden voor het maken van muzikaal theater bij  Theatergroep Purple moeten zijn:

Uitdagend en met passie

Humor en ontspanning

Samenwerking en inclusief

Verrassend en creatief

Geschiedenis

Combo Studio ‘72 was een ondernemende groep jongeren. Elke zomervakantie reisden zij muziekmakend de wereld over. De leden van Combo Studio ‘72 traden op in ruil voor een slaapplek en eten. “Uiteindelijk was er in begin jaren ’90 minder behoefte in de groep aan reizen,” vertelt Linda van Ingen, één van de oprichters van Purple. “We werden ouder en gingen onszelf settelen.” Samen met Johan van den Berg en Theo Roos besluit Linda een subgroep genaamd Purple op te richten. Deze groep focust zich op optredens in Nederland of net over de grens. Toch bleven zij enorm ondernemend. Ze speelden het hele jaar door op bruiloften en festivals.

De optredens transformeren. De interesse in muziekstijl verschuift. Purple verandert van een zang- en muziekgroep naar een musicalvereniging. Eerst schrijven de leden zelf voorstellingen en musicals. Purple groeit uit van een gezelschap optredend in Klein Theater ‘t Stamhuis naar een goede amateur cast met mooie producties in de Purmaryn. 

Purple groeide uit  tot een organisatie van ongeveer 60 medewerkers. De cast en live band werden geleid door een driekoppig bestuur en een professioneel creatief team.

Sinds augustus 2019 is Theatergroep Purple een samenwerking aangegaan met Cultuurhuis Wherelant. Samen gaan we door met het maken van mooie voorstellingen.

Bestuur

Frank van Dorp (voorzitter)

Ilona Mijnders (secretaris)

Palmyra Westerling (penningmeester)

Social Media

Nominaties

Amateur Musical Award november 2019:
Beste musical comedy: Heerlijk duurt het langst

Amateur Musical Award november 2019:
Beste vrouwelijke hoofdrol: Stella de Haas; Marian; Heerlijk duurt het langst

Amateur Musical Award november 2017:
Beste vrouwelijke bijrol: Marlies Kapteijn; Constance; 3 Musketiers