Creatief Team

Debby Dubbeld

Debby Dubbeld

Regisseur

Ik zette mijn eerste stappen op toneel op 4 jarige leeftijd. Ik ben er eigenlijk nooit meer af geweest en op 11-jarige leeftijd mocht ik mijn debuut maken in een volwassen revue. Ondanks mijn passie voor theater durfde ik later toch niet te kiezen voor acteren als beroep. Ik werd dus verpleegkundige, en speelde daarnaast in openluchtproducties van Staatsbosbeheer, bij verschillende theatergroepen en in musicals bij jawel..Purple!

Ondanks het plezier dat ik hieruit haalde, bleef knagen dat ik nooit had geprobeerd een beroepsopleiding te volgen. Na een wereldreis van een half jaar in 2005, besloot ik alsnog te gaan doen waarvan ik droomde: in 2006 werd ik aangenomen op de Acteurschool in Amsterdam en gaf mijn baan als verpleegkundige op. Al tijdens mijn opleiding werd ik gevraagd om in 'Hamlet' te komen spelen bij Het Roesttheater. In 2010 ben ik afgestudeerd als actrice en sindsdien ben ik te zien in TV-commercials, films, series en theaterstukken. Vanaf 2011 werk ik ook als regisseur, spelcoach en schrijver van toneelstukken o.a. voor Reuring, het Collectief, theaterstichting Puik, Stadstoneel Purmerend en vanaf nu doe ik dus ook de regie voor Purple.

Acteren is geen kunstje leren. Het is jezelf door en door leren kennen, accepteren, en stukjes van jezelf kunnen inzetten waar nodig. Ik wil op het toneel zoveel mogelijk echte mensen zien, mét al hun menselijke onhebbelijkheden. In spel, maar net zo goed in zang en dans. Ik vind het altijd heerlijk om hier met mensen aan te werken!

Mandy Wognum

Mandy Wognum

Choreograaf

Op mijn vierde stond ik al te springen in de kamer en al snel ontdekte ik dat dans bij mij hoorde. Ik heb een aantal jaren gedanst bij Stichting jeugd musical Amsterdam en speelde elk weekend in een jeugdmusical door het hele land. Daarna heb ik twee jaar de vooropleiding gevolgd bij Lucia Marthas en in juni 2009 heb ik mijn studie HBO docent dans afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Tijdens mijn stageperiode heb ik gedanst in Saturday Night fever en gaf ik les in verschillende stijlen aan zowel kinderen als volwassen. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als danser, choreograaf én docent en ontdekte ik hoe leuk het vak is. Op dit moment geef ik les in verschillende stijlen en aan diverse leeftijdsgroepen. Mijn specialiteiten zijn kinderdans, klassiek, jazz, dansconditie en Zumba. Ik heb ontzettend veel plezier met een super creatief, talentvol en gemotiveerd team als Purple! Graag wil ik elke dag het gevoel wat dans geeft overbrengen en uiteindelijk een geweldige voorstelling neerzetten. Hopelijk zal ik nog lang van dit geweldige vak mogen genieten!!!

Edwin Paarlberg

Edwin Paarlberg

Muzikaal leider

    Maak kennis met onze muzikaal leider Edwin Paarlberg.

    Edwin is opgeleid tot muziektheoreticus en componist/arrangeur aan het Conservatorium van Amsterdam. Al voor zijn afstuderen als Master of Music werd hij gevraagd als docent aan datzelfde conservatorium. Naast zijn fulltime docentschap werkt Edwin als freelance muzikant, dirigent en componist/arrangeur.

    Edwin is sinds een aantal jaren actief als Musical Director bij verschillende musicalverenigingen. Copacabana de Musical was de eerste samenwerking met Theatergroep Purple.