Zoeken

Glamour Vrouwen en Mannen zeggen gedag!

Het was misschien even stil rond Purple, maar we hebben zeker niet stilgezeten en zijn onze vrienden zeker niet vergeten! We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met een nieuwe productie. Even een korte terugblik!

Zoals misschien al bekend is, Theatergroep Purple is een samenwerkingsverband gestart met Cultuurhuis Wherelant en samen zijn we het avontuur aangegaan om dit jaar de musicalproductie te produceren. Onder leiding van Martin Stritzko (regisseur en zangcoach), Sacha van Blokland (choreografe) en Lisa Hebing (zangcoach) werkten we dit seizoen aan de musical ‘Glamour Vrouwen’. ‘Glamour Vrouwen’, een zelf geschreven stuk door Martin onze regisseur, gebaseerd op TV series als ‘Desperate Housewives’, ‘Sex and the City’ & ‘Gooische Vrouwen’. 

In de maanden oktober 2019 tot en met half maart 2020 zijn we druk bezig geweest met het instuderen van de teksten, de dansen en de liedjes om zo volgens plan in juni 2020 een mooie voorstelling neer te kunnen zetten in de kleine zaal van de Purmaryn.

Corona

Maar het Corona virus kwam om de hoek kijken en we moesten onze plannen aanpassen. Fysiek repeteren en samen zijn veranderde in online regie -en zanglessen alsook het online doorlopen van het script met de hele cast. 

Naast alle technische uitdagingen die het soms met zich meebracht, hebben we ook ontzettend veel gelachen met elkaar. Bovendien werd de continuïteit van de productie geborgd en daar wilden wij ons allemaal voor inzetten.   

Uiteindelijk werden de Corona maatregelen versoepeld en konden we weer fysiek bij elkaar komen om te repeteren en dat is natuurlijk geweldig. Er werd wel een beroep gedaan op de creativiteit van Martin onze regisseur. Repeteren op 1,5 meter afstand,  geen dans en geen groepszang! Om in de quote van de geest van de tijd te blijven “Hoe dan?”,  “We zijn een musical groep!” Maar Martin ging voortvarend aan de slag en heeft voor de zomervakantie de hele eerste akte prachtig abstract, enorm grappig en bovendien ‘corona proof’ uitgewerkt!  

En toen was de zomervakantie voorbij en stonden we op 20 augustus 2020 weer klaar voor een repetitie, de start van de laatste fase. Maar het virus is nog niet de wereld uit en de volgende vragen blijven in ons hoofd hangen: “Is het verantwoord om zo door te blijven gaan?”, “Kan iedereen wel voldoende aanwezig zijn om te repeteren?” en “Kunnen we überhaupt met een complete cast  spelen op 10 oktober?”. Het begon ons te duizelen en vanwege al deze onduidelijkheid en vooral onzekerheid, hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten dat we in oktober niet op de planken staan en het stuk “Glamour Vrouwen” niet zullen spelen. Het is heel erg  jammer, maar een besluit waar het bestuur, het creatief team en de hele groep unaniem achter staat. 

Hoe verder?

Het spijt Theatergroep Purple oprecht dat we u, onze trouwe vrienden,  in 2020 niet in het theater kunnen ontmoeten. Zoals blijkt uit deze nieuwsbrief hebben we een intensief jaar gehad en hebben kosten noch moeite gespaard om een mooie voorstelling op de planken te brengen, maar het mocht niet baten. Wij gaan in deze spannende tijden in conclaaf over hoe het verder zal gaan met Purple. Het wordt voor ons een hele dobber, maar we houden u op de hoogte!