Zoeken

Purple brengt Annie M.G. Schmidt “Heerlijk duurt het langst” naar het heden!

Theatergroep Purple brengt een ode aan Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink met de humoristische musical uit de jaren ‘60 “Heerlijk duurt het langst”.

Purple plaatst deze klassieker met al zijn strubbelingen van toen moeiteloos in het nu.
Geschreven in 1965 door Annie M.G. Schmidt met muziek van componist Harry Bannink, met klassiekers als “Kom Kees”, “Zeur niet”, en “Op een mooie Pinksterdag.

In “Heerlijk duurt het langst” zien we de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. Hun huwelijk belandt in zwaar weer als Ido valt voor de charmes van zijn veel jongere secretaresse Emma en Marian zich in de troostende armen van buurman Ton stort. Dochter Pinkie ziet het allemaal met lede ogen aan, en zoekt ondertussen naar zichzelf en naar de liefde. Het echtpaar doet verwoede pogingen om dochterlief in Nederland te houden als zij wil emigreren met haar vriendje. En dan is er nog de biologische winkelier die probeert het leven te verklaren met tal van diepgravende psychologische theorieën. Dit alles is te beleven in een ongekend, doldwaas maar vooral Heerlijk muzikaal verhaal, oorspronkelijk gesitueerd in de jaren zestig maar net zo mooi vandaag de dag.
 
Theatergroep Purple speelt “Heerlijk duurt het langst” op 14, 15en 16 juni in Theater de Purmaryn.
Kaarten voor de musical zijn te verkrijgen op de website van Theater de Purmaryn:
https://depurmaryn.nl/programma/theatergroep-purple

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze productie? Volg dan de Theatergroep Purple Facebook-pagina en op Instagram.