Zoeken

Oefenweekend 2018 – In the eyes of a newbie

Ik had er al veel over gehoord, maar nu gingen we dan ook echt vertrekken. Het oefenweekend 2018 ging van start. De auto volgeladen met mensen en heel veel tassen en hup op naar Egmond. Voorgaande jaren is de cast daar ook al geweest, maar voor Nine, Marcel, Lesley, Melissa en mij was het de eerste keer. Na alle verhalen zijn we toch wel heel nieuwsgierig naar hoe het weekend gaat verlopen.

Hello Goodmorning

Bij aankomst ben ik direct aan de dubbele espresso’s geslagen, want aan het rooster te zien moesten we behoorlijk aan de bak! De energie die er hing was al direct goed. Vanuit de Stayokay was alles goed geregeld, maar vooral vanuit Purple zelf. Iedereen had er zo’n zin in! Echt een ‘Work Hard Play Hard’ mentaliteit. Na het doornemen van de planning (met koffie) was het tijd voor de zangles van Lisa. Yep, dat is lekker wakker worden om 10.00 uur ’s morgens. Alle groepsnummers werden nogmaals even doorgezongen en het creatief team kon zo noteren welke nummers nog even extra aandacht nodig hadden. Daarna werd de groep gesplitst en werden er nog wat losse scènes gerepeteerd, zodat de doorloop in de middag lekker vloeiend zou gaan lopen.

De doorloop

Na de gezamenlijke lunch was het tijd om ons voor te bereiden op de doorloop. Het is zo gaaf om gewoon de hele show al te kunnen spelen. En dat al in maart! We proberen de agressie van het gevangenisleven op te roepen, de haat naar Jim Fenner, smeren onze keeltjes nog even met thee, en het is klaar om te beginnen. De eerste scene is al zo indrukwekkend, waardoor we er allemaal direct inzitten en we zo de show uitspelen. Uiteraard zijn er nog dingetjes die beter kunnen, maar hé, het begin is er! Na het avondeten worden nog even de bows gezet (we willen jullie natuurlijk alsnog wel ‘we want more’ horen schreeuwen). Uiteraard met een iets lagere energie, want die was een beetje op. Maar goed, wat wil je als het bijna tijd is voor de bonte avond??

De bonte avond

Yeay, iets waar veel mensen ook naar uit hebben gekeken: de bonte avond! Wij als nieuwelingen ook, want we hadden een (vonden we zelf vooral) geweldig stuk in elkaar gezet. Met een klein beetje zenuwen was het eerst nog tijd voor een zelfgeschreven lied aan onze lieve Els, zij was namelijk jarig, en haar prachtige leeftijd verdiende ook echt een eigen lied. 50! Ook was Mandy jarig, dus die kreeg ook nog een leuke versie van Lang zal ze Leven, en toen was het echt beginnen. Dennis Burger (wie kent ‘m niet) presenteerde de Bonte Avond, met als thema Disney. Hoe zalig! Wij konden natuurlijk niet achterblijven dus hebben een mash-up gemaakt van verschillende Disney liedjes, met huis tuin en keuken apparatuur en veel humor. We hebben tijdens het maken en repeteren al zo in een scheur gelegen! Gelukkig werkte de humor ook door op de rest van de cast, want wat heeft iedereen genoten (zo leek het in ieder geval on stage!). NEWBIES the Musical was een hit! Daarna nog een leuke quiz van Celine, Sylvia en Ilona en een prachtig lied van Palmyra. En toen was het tijd voor feest! Met een aantal hebben we tot in de late uurtjes de dansvloer onveilig gemaakt, Grease-cast eat your heart out! Wat was het heerlijk om lekker gek te doen met mensen die diezelfde gekte in zich hebben. De overige club ging lekker Weerwolven (bloedfanatiek zijn ze), en de avond kwam redelijk vroeg ten einde. Stiekem waren we allemaal wel moe van de hele dag hoog in energie zitten en hard werken, waardoor één wijntje aanvoelde als 6 flessen…

Day 2

Op dag 2 zag ik toch wel wat kleine oogjes aan het ontbijt. Ik heb toch het idee dat er nog wel wat mensen hebben zitten keten in de kamers 😉 Om 10.15 uur stipt begonnen we weer met de repetities, die compleet zijn aangepast op de doorloop van gisteren. Er werden weer wat scenes apart gerepeteerd, zodat de doorloop in de middag nog beter zou gaan verlopen. Voor een aantal van ons even een moment om lekker naar buiten te gaan, languit op de bank te hangen of om een spelletje te gaan doen. Na de lunch stond er weer een doorloop gepland, de laatste van dit weekend. Hierin konden het Creatief Team laten zien wat we bij hadden geleerd en hoe goed we dit met z’n allen kunnen doen. Na even met z’n allen de focus te hebben gevonden met de ogen dicht, gingen we van start. De openingsscène was in de ochtend nog aan gewerkt, en zo enorm indrukwekkend, dat iedereen muisstil zat te kijken. Wauw! Dit heeft echt de toon gezet voor de hele show. Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat we er helemaal in zaten. Ik en Astrid konden bij het eindnummer niet meer doorzingen, het klonk zo mooi dat we er helemaal emotioneel van werden (en ok, we waren ook moe, maar vooral emotioneel 😉 )

Wat ben ik trots op ons, wat ben ik trots op het team, en wat ben ik trots dat ik als Newbie deel uit mag maken van Purple. Het is zo’n mooie mengeling van mensen en karakters dat in een productie als Bad Girls zo mooi naar voren komt. Ik ben trots op wat we het weekend hebben bereikt. Trots op het Creatief Team, die ons elke repetitie weer uitdaagt, ons beter laat worden en die het stuk zo’n mooie draai hebben weten te geven. Bedankt dat ik hier onderdeel van uit mag maken!

Na dit weekend kan ik alleen maar nog harder zeggen dat echt iedereen naar deze show moet komen kijken. Een prachtig, intrigerend stuk met alleen maar mooie mensen (ook al zien we er in de show wat minder mooi uit). Dit wil je echt niet missen!