Zoeken

Theatergroep Purple belandt in de bajes

Tijdens het jaarlijkse teamuitje hebben de cast en crew een tour gemaakt door de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel, oftewel de Bijlmerbajes. Regisseuse Debby Dubbeld had het idee om deze rondleiding te volgen, zodat ze castleden een impressie konden krijgen van een ‘echte’ gevangenis. Iets wat de castleden zeker zullen gebruiken in de nieuwe productie ‘Bad Girls’.

Hoewel de gevangenis in 2016 is gesloten, hebben cast en crew toch een uitstekende indruk gekregen van het gevangenschap. Ze werden begeleid door Michael, een ex-gedetineerde die net pas een jaar vrij was.

Michael leidde de groep door één van de torens van de gevangenis (de Bijlmerbajes bestaat uit 6 torens). Hij vertelde over visitaties na het bezoekuur, hoe de dagelijkse routine ging, hoe er werd geslapen, gedoucht en gelucht, maar vooral over hoe je ‘overleeft’ in de gevangenis. Niet eens zo zeer dat je hier in Nederland het gevaar hebt dat je bedreigd wordt door andere gevangenen, maar meer hoe je het ook in je hoofd vol houdt. Zonder je vrouw, je kinderen, je moeder, de rest van je familie. Het was echt mooi om te zien hoe openhartig Michael hierover sprak. De cast en crew stelden ook heel veel vragen en waren zeer nieuwsgierig, maar ook geraakt door het besef wat een gevangene allemaal meemaakt. Michael heeft zeker een goed beeld kunnen geven.

Iedereen is bijzonder geïnspireerd en gaat dit seizoen weer een sterke productie neerzetten. U mag Bad Girls zeker niet missen dit jaar!

Tijdens de rondleiding was Theatergroep Purple live te zien op Facebook.
Live uitzending gemist? Bekijk het hierboven terug.