Zoeken

Univé biedt Theatergroep Purple ‘steuntje in de rug’

Theatergroep Purple mocht onlangs een ‘steuntje in de rug’ in ontvangst nemen van Univé, een cheque ter waarde van 1000 euro. Het feestelijke moment vond plaats in het dorpshuis van Neck, de vaste stek van Theatergroep Purple waar diverse keren per week door de band, de cast en het koor wordt gerepeteerd.

Eind 2014 werd de Theatergroep door Univé genomineerd als kansmaker voor dit initiatief, waarbij drie goede doelen, stichtingen of organisaties strijden om mooie geldbedragen. Samen met de twee andere genomineerden maakte Purple kans op een cheque ter waarde van 1.000, 2000 of 3000 euro. Vorige week nam het gezelschap met veel dank en enthousiasme de derde prijs in ontvangst; de cheque van 1.000 euro.

Theatergroep Purple staat bekend om voorstellingen van hoog niveau. Hiervoor wordt elk jaar meer geïnvesteerd in decor, kleding, licht, geluid en visagie. Zaken als de huur van het theater en begeleiding door professionele regisseur, choreograaf en dirigent behoren tot de vaste kostenposten. Dit alles vergt vanzelfsprekend een behoorlijk budget. Purple is grotendeels afhankelijk van sponsoren en subsidies, waarvan er de laatste jaren een aantal weggevallen zijn. De groep kan het steuntje in de rug van Univé daarom heel erg goed gebruiken!

Op 12, 13 en 14 juni staat Theatergroep Purple in theater De Purmaryn met de feelgood musical Legally Blonde. Een swingende productie, waarvan de repetities en kaartverkoop inmiddels gestart zijn (dePurmaryn.nl). De musical is vrolijk, over the top en is geschikt voor het hele gezin.