Zoeken

Kennismaken met Hewy Rappé

Hallo iedereen,
Na heel wat nieuwe gezichten voor de lezers, is het ook mijn beurt om even toe te lichten wie dit vreemde figuur is! Mijn naam is Hewy Rappé en ik ben net als Tim één van de nieuwe mannelijke leden bij theatergroep Purple. Tijdens kantooruren ben ik te vinden bij een inkooporganisatie voor supermarkten (waaronder Albert Heijn). Daarvoor hou ik een oogje in het zeil op prijsontwikkelingen van grondstoffen zoals graan, koffie en cacao. Een geweldige baan, maar sinds oktober ben ik trots om Purple mijn creatieve uitlaat te noemen.
In september vorig jaar, zag ik namelijk een heel mooi billboard in Purmerend staan. Daarop stond een oproep van theatergroep Purple; ze zochten nog nieuwe leden voor de spetterende musical Legally Blonde. De jaren ervoor had ik ook de billboards van Purple-producties gezien, maar juist deze trok wel heel erg mijn aandacht. Ik ben namelijk in 2007 op de gok bij een theater op Times Square, New York naar binnen gelopen om vervolgens in de Broadwayproductie van Legally Blonde terecht te komen.
Bij het zien van het billboard dacht ik maar één ding: “Ik moet hier aan meedoen!”
Ik meldde me aan, maar helaas werden de audities gehouden tijdens mijn vakantie in Cuba. Ik bedankte ze voor de tijd en de geboden kans en ging met een lichtelijk teleurgesteld gevoel op vakantie. Bij mijn terugkomst vond ik echter een uitnodiging in mijn e-mail om alsnog langs te komen voor een gesprek.
Niet wetende wat me exact te wachten stond ging ik om 19.00 uur naar de auditie. Resultaat: Een verschrikkelijk slechte auditie, 3 uur dansen (zonder gegeten te hebben) met een jetlag. Gelukkig heb ik mijn charme nog mee (ahem) en was ik toch welkom bij de club!
Dezelfde charme hoop ik in de strijd te gaan gooien als de gladde poolboy Nikos. Als klap op de vuurpijl kun je me ook zien als de ordinaire, onbeschofte Dewey. Dit gaat leuk worden!
Hopelijk tot ziens in juni.
Hewy Rappé