Zoeken

kennismaken met Anouk van der Keur

Lieve lezer,

Mijn naam is Anouk van der Keur. Ik ben 21 jaar oud en woon in Purmerend.

In het dagelijks leven ben in werkzaam als peuterleidster bij Peuterspeelzaal Pinkeltje. Ik vind juf zijn een heerlijk beroep en doe het daarom ook met plezier.

Ik ben een nieuw lid bij Theatergroep Purple.

Als klein meisje was ik al met zingen en dansen bezig. Op driejarige leeftijd zat ik op ballet. Daarna volgde koor en streetdance. Op mijn achtste mocht ik naar het NKT. Ik weet het nog goed, mijn proefles. Ik kwam daar binnen als verlegen meisje maar groeide uit tot iemand met ontzettend veel liefde voor zang, dans en spel.

Ik heb tien jaar op het NKT gezeten. Ik heb daar zoveel geleerd. Wat heb ik daar een ontzettend fijne tijd gehad. Tijdens mijn tijd op het NKT zat ik ook op showmusicaldance en volgde ik bij een muziekschool zangles. Met zangles heb ik veel leuke dingen gedaan. Ik mocht elk jaar optreden met een leerlingenband en mocht soms ook optreden in het cafe Jazz ofzo. Zo heb ik ook in verschillende bandjes gezongen. In popbandjes en zelfs in een reggeabandje.

Ik ben op enig moment gestopt en ben zangles gaan volgen bij mijn lieve juf van het NKT, Lea van de Pol. Ik zit daar nu alweer een aantal jaar en leer veel bij haar.

Omdat ik vaak aan Lea en mijn ouders aangaf dat ik, nadat ik gestopt was met NKT, het theater zo miste, spoorden zij mij aan om weer wat met theater te gaan doen. Ik had aanvankelijk mijn twijfels. Ik wist niet zo goed waar te beginnen. Ik was thuis en mijn moeder kwam met een krantenknipsel aan. Mijn opa en oma hadden dat voor mij uitgeknipt. Het was een stukje van Theatergroep Purple. Zij zochten nog nieuwe mensen. Het begon bij mij weer te kriebelen. Ik dacht meteen, waarom ook niet? Hier ga ik voor! Ik heb mij meteen aangemeld en kreeg een mailtje dat ik auditie mocht komen doen. Eerst een dansauditie en later een zang-, en spelauditie.

Ik heb met Lea een nummer gekozen en daarop geoefend. Het werd Out here on my own van Irene Cara. Ik was ontzettend zenuwachtig want er zat een uithaal in en die moest wel goed gaan.

Mijn audities gingen heel erg goed. Een dag later werd ik gebeld, ik was welkom bij Purple. Wat was en ben ik nog steeds ontzettend blij. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Purple. Het is een hele leuke groep. Ik ben helemaal op mijn plek.

De fijnste dingen in mijn leven zijn het werken met kinderen, zingen, dansen en acteren. Ik hoop dat nog heel lang te mogen blijven doen.

Ik kijk uit naar de voorstelling in juni. Ik mag dan eindelijk weer op het podium staan. Al mijn dierbaren komen kijken. Ik kan niet wachten!

Liefs, Anouk van der Keur