Zoeken

Zo vader, zo dochter, zo moeder… zo Petticoat

Met haar 18 jaar is zij de jongste speler bij Theatergroep Purple, maar Marlies Kapteijn kreeg wel meteen de hoofdrol in Joop van den Endes Petticoat die onze musicalgroep dit jaar op de planken brengt. In de rol van Patricia Jagersma (Pattie) draagt zij de musical tijdens de vier uitvoeringen en is zij onmisbaar tijdens de vele zang–, dans– en spelrepetities.

Gelukkig kan zij rekenen op alle steun van haar ouders. Vader Marcel Kapteijn weet als geen ander wat het betekent om in de schijnwerpers te staan. In 1991 brak hij met zijn band Ten Sharp internationaal door en stond met de hit ‘You’ wekenlang in diverse hitlijsten in Europa en daarbuiten. Ook Heleen, de moeder van Marlies is verguld met de rol van haar dochter. Niet in de laatste plaats omdat het verhaal van Petticoat opmerkelijk veel overeenkomsten vertoont met haar eigen levensverhaal. Heleen werkt in de Bijenkorf, een baantje dat Pattie in de musical gebruikt als smoesje. Opmerkelijk genoeg is dat niet de enige overeenkomst met Petticoat: net als Pattie liggen de roots van Heleen in Groningen en haar vader werkte als arbeider bij strokartonfabriek De Halm. En net als Pattie verloor ook Heleen haar moeder op zeer jonge leeftijd. Uiteindelijk kwam zij ook terecht in Noord-Holland en hoewel zij niet zelf een carrière in de showbizz ambieerde, kwam ze daar via haar man natuurlijk wel indirect mee in aanraking. Heleen: “Toen wij ooit de musical Petticoat in het theater zagen, bekroop me inderdaad wel een déjà vu-gevoel, bijna angstig! Wel heel toevallig dus dat Marlies nu de rol van Pattie gaat spelen.”

Petticoat lijkt dus wel het punt waarop alles samenkomt: het artistieke talent van Marlies dat ze deelt met haar vader, een stageplek die naadloos aansluit op haar voorkeur en haar opleiding en een hoofdrol in een musical die nagenoeg het levensverhaal van haar moeder vertelt. Zoals Marcel zegt: “Soms klopt gewoon alles, vooral wanneer je er eigenlijk niet op uit bent om een bepaald resultaat te behalen.”