Zoeken

Vier nieuwe leden bij Purple

Sinds september zijn we vier nieuwe spelende leden rijker: twee jonge guppy’s van 18 en 19 jaar, Marlies en Dennis en twee jongedames, Astrid en Joyce. Daarbij hebben we ook nog zangversterking gekregen in de orkestbak van Bert en Baukje én een nieuwe toetsenist Hans, zodat alles nog mooier gaat klinken.

Na de spannende auditierondes zijn de vier nieuwe spelers al snel ingeburgerd bij de groep. Dit komt zeker dankzij de speloefeningen van regisseur Stella de Haas, waarin we ons aardig “bloot” moeten geven. Uiteraard draagt ook de gezellige nazit op de vrijdagavondrepetities in het Dorpshuis van Neck bij aan de inburgering.

Marlies Kapteijn is de jongste van het stel en studeert Art en Entertainment aan het ROC van Amsterdam. Zij mag de hoofdrol “Patty Jagersma” gaan vertolken en doet dat fantastisch met haar prachtige stem die klinkt als een klokje. Veel plezier heeft ze o.a. met de andere nieuwkomer Dennis.

Dennis Burgers, onze drukke chaotische student Cultuur en Amusement aan het ROC, heeft jaren met veel plezier bij het NKT in diverse producties gespeeld. Hij is inmiddels liefdevol “geadopteerd” door Linda en Miriam en heeft de mooie bijrol van Willem van Rooden op zich genomen.

Astrid Warnes runt een eigen onderneming in de psychosociale zorg en heeft toneel en dans als een rode draad door haar leven lopen. Bij onze vaste grimeur Ron Romeijn heeft zij in het verleden een opleiding visagie gedaan en zij speelde bij musicalvereniging DOS in Amsterdam. Tja, als je dan in Purmerend komt wonen, ga je spelen bij Theatergroep Purple! Astrid speelt een van de drie achtergrond¬zangeressen “De Petticoats”.

Joyce Korver werkt als leerkracht bij Schakelklas Purmerend. Zij geeft daar les in Nederlandse taal en rekenen aan kinderen die vanuit het buitenland voor het eerst naar Nederland komen. En passant krijgen de kinderen ook het nodige mee over de cultuur in Nederland. Een belangrijk stukje Nederlandse cultuur is ongetwijfeld Mies Bouman. Laat dat nu net de rol zijn die Joyce voor haar rekening neemt in Petticoat! Daarnaast danst en zingt zij mee in het ensemble. Voor Joyce is Purple de eerste kennismaking met ‘het podium’, maar zij voelt zich als een vis in het water.