Zoeken

Purple in de media vanwege Ama’s

PURMEREND – De Purmerendse theatergroep Purple is in maar liefst zes categorieën genomineerd voor een Amateur Musical Award 2014. Deze Awards worden dit jaar voor het eerst uitgereikt, na beoordelen door een vakjury.

Dat gebeurt op 24 maart tijdens het Amateur Musical Awards Gala in de grote zaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam. De succesvolle productie Little Shop of Horrors staat genomineerd voor beste amateur productie, beste ensemble prestatie, beste regie, beste choreografie, beste decor en beste kleding.

Purple staat daarmee op de gedeelde derde plaats op de longlist met meeste award-nominaties. In januari wordt de shortlist bekend gemaakt waaruit de vakjury uiteindelijk de winnaars kiest. Deze vakjury wordt aangevoerd door Jacques d’Ancona en bestaat verder uit professionals die hun sporen hebben verdiend in het musicalvak. Onder hen zijn enkele meervoudig winnaars van een John Kraaijkamp Musical Award.

Little Shop of Horrors werd geregisseerd door Stella de Haas, terwijl Robbert Kops de muzikale leiding had en Mandy Wognum verantwoordelijk was voor de choreografie. Dat de chemie tussen dit drietal en de enthousiaste leden van de theatergroep tot spetterende producties leidt, is bij veel Purmerenders al bekend. De afgelopen jaren wist Purple haar publiek te verbluffen met spraakmakende musicals als HAIR en SISTERs in ACTion. Dat  de hoge entertainmentwaarde van de groep met deze nominaties ook landelijk erkend wordt, is de kroon op het, intensieve, werk.

Inmiddels is Purple alweer druk bezig met de repetities voor de volgende productie. Van 5 t/m 8 juni kunnen musicalliefhebbers in theater De Purmaryn weer genieten van de musical PETTICOAT. Oer-Hollands met een jaren 50 saus en daarmee een uitstekende gelegenheid om energie en het plezier van Purple opnieuw, of voor het eerst te ervaren. Kijk op de Petticoat pagina voor alle informatie, of volg Purple op facebook.