Zoeken

Even voorstellen: Joyce Korver

Spotlight aan! En op drie, twee, een! “Dag lieve lezer, wat leuk dat u mijn blog leest!”. Oftewel Joyce in haar rol als Neerlands meest geliefde presentatrice Mies Bouwman!

In september ben ik na dans-, spel- en zangaudities aangenomen als lid van theatergroep Purple. Ik had geen idee waar ik aan begon en ik moet zeggen dat het mij alleen maar positief heeft verrast. Niet eerder heb ik de ambitie gehad om op de planken te staan. Nu denk ik, had ik het maar eerder gedaan! Zo leuk is het. Als creatieve dame, ik ben opgeleid tot styliste, zit ik hier volledig op mijn plek. Bij een productie komen zoveel dingen kijken: het bij elkaar zoeken van outfits die passen bij Mies of bij mijn ensemble rollen, gezamenlijk zorgen voor de juiste jaren ‘50 rekwisieten, het inleven in mijn rol en natuurlijk het instuderen van alle danspasjes. Al deze facetten spreken mij enorm aan.

Een repetitie bij Purple kan bestaan uit zang, dans, regie of een combinatie van twee. Regelmatig repeteren we een hele dag en zelfs een keer een heel weekend lang. Dit weekend in Soest was ook de eerste keer dat we repeteerden met de band. Het repeteren met de live band vond ik al erg spectaculair, laat staan als alles straks af is! De groep is erg hecht en iedereen steekt er veel tijd en energie in om tot een spetterende productie te komen. Het is zo leuk om te zien wat iedereen met zijn of haar rol doet. Tijdens de repetities kijk ik met veel plezier naar mijn medespelers. Er staan straks fantastische personages op het toneel! Daarom verwelkom ik je graag, oftewel zoals Mies zou zeggen: “Lieve lieve lezer, wat zou het toch fan-tas-tisch leuk zijn om u mét uw familie als lief publiek te mogen verwelkomen bij de hit van deze zomer: Petticoat!”

Liefs, Joyce Korver