Zoeken

In Memoriam: Liesbeth Mesman

Wijsheid komt van boven, dit is mijn geloven
Liefde is het grootste goed
Sympathie voor velen, samen delen
is wat er werkelijk toe doet
Straal je liefde uit!
Op maandag 31 maart bereikte ons het droevige bericht dat onze geliefde Liesbeth na een langdurig ziekbed was overleden. Vriendelijk, warm, passievol, vrolijk en betrokken. Dat was Liesbeth.
Liesbeth Mesman
1959 – 2014

Liesbeth kwam in September 2010 bij Purple auditie doen voor de musical Hair. Ze zei: “Ik wilde dit eigenlijk al mijn hele leven maar heb ik heb het gewoon niet gedaan”. Na haar auditie van zang, spel en dans begreep het creatieve team ook niet waarom ze dit nooit eerder had gedaan! En ondanks dat we opzoek waren naar jong talent, sprong Liesbeth eruit door haar passie, uitstraling & liefde en dachten we: “Deze vrouw gaat heel veel betekenen voor deze groep.” En dat klopte ook!

Ze kreeg gelijk de rol van Woof in de musical Hair. Deze rol was Liesbeth op het lijf geschreven; het vrije karakter, de openheid en de liefde in het stuk sloten goed aan bij hoe wij Liesbeth hebben leren kennen. Hierna kreeg ze de rol van moeder overste in SISTERs in ACTion. Hier kon zij zich van een andere kant laten zien. Moeder overste is namelijk een strenge, gedreven maar rechtvaardige en humoristische vrouw die de scepter zwaait in een nonnen klooster.

Haar enthousiasme voor Purple bracht ze ook over op haar gezin. Gerard en de jongens kwamen zelfs helpen met het bouwen van het decor en….. Gerard zat elke avond vol trots in de zaal!  Hiernaast ging ze ook een rol in het bestuur spelen. Mede door haar inzet is de musical Petticoat gekozen.

Wij zijn heel blij dat wij als groep 2 weken voordat ze stierf bij haar thuis voor haar hebben gezongen. Onze leden hebben dit als een zeer bijzondere avond ervaren. We hebben met haar liedjes uit de musicals Hair en SISTERs in ACTion gezongen.

Lieve Liesbeth, we missen je. Je leeft voort in onze harten en zal voor altijd deel uitmaken van Purple.